Новини
Суспільство

Парламенту слід якнайшвидше ухвалити проект постанови № 8108

Верховній Раді потрібно в короткі терміни прийняти проект постанови № 8108, яким буде встановлено мораторій на відключення населення від комунальних послуг під час опалювального періоду. Про це заявив народний депутат Сергій Лабазюк під час брифінгу в парламенті.

Політик  повідомив, що з першого грудня НАК «Нафтогаз України» матиме можливість відключати від газу боржників.

«З одного боку ситуація зрозуміла: не платиш – не маєш послуг. Але з іншого: після того, як зросла ціна на газ, підвищуються у рази ціни на комунальні послуги. Водночас, зарплати й пенсії так швидко не ростуть. Чи зможуть люди вчасно сплачувати з їхнім доходом, що залишився на старому рівні? Звісно, не зможуть», – наголосив нардеп.

Тому, за словами Сергія Лабазюка, відключення тепла українцям під час опалювального сезону – неприпустиме.

«Це може спричинити велику соціальну напругу й матиме негативні наслідки. Ми повинні чітко розуміти, що ця процедура призведе до того, що будуть відключати як фізичних осіб, так і ТЕЦ. Це також означає, що не зможуть отримати послуги й ті, хто сплатили вчасно», – пояснив Сергій Лабазюк.

Тому політик закликав Верховну Раду підтримати проект постанови № 8108, а Кабміну звернути на це увагу й виконати законодавство.

«Завдання парламенту  – в короткі терміни прийняти цей проект, яким буде встановлено мораторій на відключення. Ця постанова дозволить знизити соціальну напругу в суспільстві та забезпечити належний захист найбільш вразливих верств населення», – додав Сергій Лабазюк.

 

Автор: Тетяна Правдива