Новини
Кримінал

Смерть на виробництві. На Хмельниччині суд з’ясовуватиме обставини події

Слідчі завершили досудове розслідування справи за фактом смертельного випадку на гірничому підприємстві у Полонному і спрямували обвинувальний акт щодо керівника цеху до Полонського районного суду.

Як повідомляє Хмельницький апеляційний суд, посадовцю інкримінують порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей (частина 2 статті 272 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, у грудні 2015 року обвинувачений, що на той момент очолював цех гірничого підприємства, усупереч численним вимогам законодавства України, наказав електрослюсарю під час підйому електродвигуна використовувати немарковані стропи, призначені для підіймання вантажів масою не більше 1,4 т, тоді як двигун важив майже на 400 кг більше.  Під час розвантаження петля стропи розплелася і електродвигун упав на електрослюсаря, котрий попри законодавчу заборону перебував на платформі дробарки. Від отриманих травм чоловік помер.

Чи так розвивалися події того дня, встановить суд. Підготовче засідання у справі призначено на 8 листопада 2018 року в Полонському районному суді.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Тетяна Правдива