Новини
Суспільство

Свято наближається. Цьогоріч у Хмельницькому Новий рік відзначатимуть з першого грудня

Про це повідомила начальниця управління торгівлі Хмельницької міської ради Руслана Сідлецькав інтерв’ю TV7+. За словами чиновниці, підготовка до проведення такого довготривалого й різнопланового заходу розпочалась іще в липні.

Зараз від підприємців, які представлятимуть фуд-корт і сувенірну продукцію, вже подана 41 заявка для участі в різдвяному ярмарку.

«Цьогорічний ярмарок, так само, як і запалювання ялинки, ми відкриваємо першого грудня. Ми хочемо, щоб у хмельничан було більше часу поринути у святкову атмосферу, прогулятися сім’єю, щоб гості міста могли приїхати подивитися на наш ярмарок. Минулого року були побажання, аби ялинка довше горіла, тож цьогоріч ми вмикатимемо її не з 16, а з 12 чи 14 години, бо гості міста не заставали її у вогнях», – розповідає Руслана Сідлецька.

Серед приємних нововведень – освітлення всіх дерев від початку Проскурівської до самого ярмарку. Побільшає цього року й летючих янголів – двох із них втановлять при вході на Проскурівську, ще двох –перед аркою ярмарку. Також на святковій «стометрівці» стоятимуть світлові фігури.

Порадують відпочивальників і різдвяні будиночки. Як сповістила пані Сідлецька, їх вже виготовляють за новими ескізами. Надалі ці торгівельні приміщення використовуватимуть під час інших свят.

Зміни торкнуться й хатинки Святого Миколая. Хоч відкриватиметься вона, як і раніше, 19 грудня, але традиційних цукерок дитячий улюбленець не роздаватиме.

«Ми плануємо цьогоріч дарувати малечі не цукерки, а книжечки. Це значно корисніше і не дорожче, ніж солодощі. Ми знайшли гарні видавництва, які нададуть якісні книжки за доступною ціною для дітей різного віку – від року до чотирьох і трохи старше», – відкрила ще один секрет представниця міської влади.

Загалом на хмельничан і гостей міста чекає дуже багато приємних сюрпризів, але нехай деякі з них будуть несподіваними – адже в Новий рік кожному з нас так хочеться дива.

 

Автор: Тетяна Правдива