Новини
Події

У Хмельницькому запровадять безготівковий розрахунок за проїзд у міському транспорті

Сьогодні, 7 листопада, підписано Меморандум про співпрацю Хмельницької міської ради з  ТОВ «Віза Україна» (Visa). Свої підписи під документом поставили міський голова Олександр Симчишин і директор  з цифрових рішень компанії VISA в Україні, СНД і Південно-Східній Європі Євген Лісняк.

Розрахунок за проїзд у громадському транспорті буде здійснюватися за допомогою електронного квитка та карти хмельничанина. Використання безконтактних банківських карток значно розширить можливість розрахунку за проїзд. Для цього спочатку у міських тролейбусах, а згодом і у маршрутних автобусах буде встановлено спеціальне обладнання. Процедура сплати за проїзд банківською картою  дуже проста і швидка.

Послуга безготівкового розрахунку за проїзд у громадському транспорті, яка уже діє у Тернополі, Житомирі,Чернігові, Івано-Франківську, буде доступна у Хмельницькому уже з початку 2019 року.

«Важливо зменшити обіг готівки у сфері міських пасажирських перевезень. Запровадивши безготівкові розрахунки, ми зможемо аналізувати роботу транспорту і розвивати його, підвищуючи зручність і якість послуг. Маємо на меті робити життя мешканців і гостей міста комфортнішим», – підкреслив міський голова.

З міського бюджету на реалізацію проекту кошти витрачатися не будуть, систему впровадить VISA власним коштом.

У Хмельницькому також почнуть облаштовувати платні автостоянки для можливості безготівкової оплати послуги.

Інформаційна довідка: VISA – одна із найбільших електронних платіжних мереж  щодо надання сучасних методів здійснення та отримання платежів.

 

Автор: Алла Самойленко