Новини
Культура

У Меджибожі відкрили міжнародний арт-проект

Вчора в Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» відкрили Міжнародний арт-проект «Сергій Параджанов. Імпресія дотику». До нього увійшли світлини восьми фотографів, живописні роботи та твори декоративно-прикладного мистецтва.

Виставка відкрита за участі Олени Оганесян, координатора проекту – голови Вірменського Товариства культурних зв’язків AOKS-Україна (м. Київ). Пані Оганесян зазначила, що виставка приурочена 50-річчю виходу на екрани стрічки Сергія Параджанова «Колір граната». Всього митець зняв в Україні дев’ять фільмів, серед яких «Тіні забутих предків», що увійшов у двадцятку найкращих картин світу всіх країн і народів.

Олена Оганесян подарувала бібліотеці заповідника книгу Любов Чемерис «Півроку і все життя. Пам’яті Параджанова». У ній вміщені спогади, листи Сергія Параджанова дружині й синові з місця ув’язнення, фотоілюстрації колажів, сценарій фільму «Лебедине озеро. Зона».

Сьогодні Меджибізька фортеця пов’язала двох талановитих українолюбів – кінорежисера світового рівня Сергія Параджанова та відомого археолога, спелеолога, барда Олександра Авагяна, які за життя зналися і часто спілкувалися у Києві.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива