Новини
Суспільство

У Хмельницькому на обласному дитячому мовознавчому конкурсі визначили переможця

До Дня української писемності та мови у Хмельницькій обласній дитячій бібліотеці ім.Т.Г.Шевченка  7 листопада зібралися школярі з усієї області для участі у завершальному  етапі обласного конкурсу знавців рідної мови «Мово українська, гордосте моя».

У попередні роки бібліотека проводила конкурси серед кращих юних читачів. Цього року вперше тут визначали тих, хто любить і, головне, знає українську мову. У дитячих бібліотеках усіх районів Хмельниччини пройшли відбори для участі у обласному змаганні юних мовознавців.

«Мета конкурсу – популяризація української мови. Але ми ще й хотіли визначити  кращих знавців рідного слова»,- зазначила  Валентина Черноус, директор обласної бібліотеки для дітей ім.Т.Шевченка.

З п’яти сотень дітей, учнів 7-9 класів,  які спробували свої сили у себе вдома і показали кращі результати, до обласного центру приїхало 16 учасників. Це школярі з Віньковецького, Хмельницького, Ярмолинецького, Красилівського   районів, Волочиської, Городоцької, Летичівської, Новоушицької, Полонської, Гвардійської, Старосинявської, Розсошанської, Чемеровецької ОТГ та міст Хмельницький, Кам’янець-Подільський і Старокостянтинів.

Усі без винятку діти показали, що ретельно готувалися до конкурсу, активно відповідали на запитання вікторини, виявили знання граматики та лексики. У напруженій боротьбі поважне журі визначило переможців. На першому місці – восьмикласник Олег Лаврентій з села Закупне Чемеровецької ОТГ, друге місце посів восьмикласник Артем Білоус з Віньковецького району, третє місце дісталося семикласниці з Хмельницького Софії Лемішевській.

Грамоти отримали усі учасники мовознавчого конкурсу, а володарі переможних місць –  ще й гарні подарунки.

«На перемогу не сподівався, адже конкуренція висока і завдання на обласному етапі виявилися  складними. У себе вдома, на відборі, було простіше. Тим більше мені приємно отримати перемогу і подарунок, бо українську мову люблю і хочу знати її досконало», – поділився переможець Олег Лаврентій.

Автор: Алла Самойленко