Новини
Екологія

У Нетішині знову взялися до боротьби з випалювачами вугілля

“Ми – проти випалювання деревного вугілля!” – акцію з такою назвою ініціювала  Громадська організація “Успішна молодь Нетішина”.

Як повідомляють на своїй сторінці у Фейсбук активісти, випалювання деревного вугілля у промисловій зоні є болючою темою для містян. Їдкий запах диму від діжок, що функціонують на «піонерці», уже декілька років не дає спокою нетішинцям та мешканцям прилеглих сіл. Десятки листів та звернень міської влади та активістів надіслано в обласні та столичні структури, що стало каталізатором позапланових перевірок так званих підприємців. Деякі з них припинили свою діяльність, деяких притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Однак, чорна робота на “піонерці” продовжується.

Відтак, спільно з небайдужими нетішинцями ГО “Успішна молодь Нетішина” ініціювала акцію “Ми – проти випалювання деревного вугілля”. Активісти звертаються до усіх мешканців міста з проханням долучитися до громадської ініціативи та зібрати підписи задля порятунку екологічного стану в межах міста та на прилеглих територіях.

Залишити свої підписи містяни можуть:

– у Нетішинському інноваційному хабі (вул. Шевченка, 3, КЗ «Палац культури м. Нетішин», вхід зі сторони парку);

– у приймальні міського голови (вул. Шевченка, 1, адмінбудівля виконавчого комітету міської ради);

– у магазині “Новобуд” (проспект Курчатова, 2-А);

– у супермаркеті “Наш край” (вул. Незалежності, 16).

Працівники комунальних підприємств, навчальних закладів, спеціалісти відділів та управлінь виконавчого комітету міської ради мають можливість залишити свій підпис на робочих місцях.

Незабаром локації по збору підписів з’являться і в інших закладах. 

Нетішинців просять не бути байдужими та об’єднати сили заради вирішення важливого питання. 

Автор: Тетяна Новак