Новини
Кримінал

За вирощений мак мешканка Хмельниччини може сісти за грати

Віньковецький районний суд встановив, що 64-річна річна жінка протягом квітня-серпня минулого року на ввіреній їй у користування земельній ділянці виростила 471 рослину маку, який за висновками експертів містить наркотично активні алкалоїди опію – морфін, кодеїн і належить до виду рослин «мак снодійний». Окрім того, під час огляду прибудови до господарського приміщення поряд із цією присадибною ділянкою, правоохоронці знайшли й вилучили більше 3 кг 300 г макової соломки.

Дослідивши докази у справі, заслухавши численних свідків, суд прийшов до висновку про винуватість жительки Вінковецького району в інкримінованих їй злочинах. Крім того, як констатував у вироку суддя, жінка «не визнала своєї провини і  не покаялась, але вважає свої дії правильними… Тому може продовжити свої протиправні дії, перебуваючи на свободі», повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Тож суд визнав обвинувачену винною за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин) та за частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України (дії, вчинені особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтею 310 цього Кодексу, предметом яких були наркотичні засоби у великих розмірах) та засудив її до 3 років за гратами.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

 

Автор: Тетяна Новак