Новини
Суспільство

На Хмельниччині розшукують понад дві тисячі призовників-ухилянтів

Осіння призовна кампанія на строкову військову службу в Хмельницькій області у розпалі. Проходить вона не легко, та все ж за планом, – наголосив на брифінгу, який відбувся днями, військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Сергій Присяжнюк.

“750 – наш план. Станом на 7 листопада ми вже відправили до війська 476 чоловік (63%). Більшість – до Національної гвардії України. Найближчим часом відправлятимемо команди до Збройних Сил, Державної спеціальної служби транспорту та Державної прикордонної служби України. Близько 300 призовників будуть проходити строкову військову службу на Хмельниччині – 201-й навчальний Центр, що у місті Кам’янець-Подільський, а після його завершення будуть направлені до 48 інженерної бригади, яка дислокується там же”, – повідомив Сергій Присяжнюк.

У Хмельницькій області загалом підлягає призову на строкову військову службу майже 15 тисяч громадян віком від 20 до 27 років. У розшуку перебуває 2300 призовників, які ухиляються від виконання конституційного обов’язку.

“Списки ухилянтів зі всіма необхідними персональними даними знаходяться в Національній поліції та військовій прокуратурі, які й займаються їх пошуком. Вчергове запевняю, що жоден юнак, який призвався з Хмельниччини на строкову військову службу, не служив, не служить і не буде служити в районі проведення операції Об’єднаних сил”, – наголосив військовий комісар.

Що ж до контрактників, то планове завдання для Хмельниччини по комплектуванню військових частин військовослужбовцями за контрактом – понад 1400 чоловік. Наразі військовими комісаріатами області вже призвано 1285 чоловік, що складає 91% від плану.

“Що стосується призову офіцерів запасу, то ми призиваємо переважно тих, які пройшли навчання на військових кафедрах цивільних вишів. Ми їх відбираємо, проводимо бесіди, вивчаємо особові справи, враховуємо бажання регіону, де ті хотіли би служити і направляємо на атестаційні комісії в Оперативні командування. Вже після того, як цих кандидатів включають до відповідного наказу Міністра оборони України ці офіцери будуть направлені на свої первинні посади у військах”, – пояснив військовий комісар.

Автор: Тетяна Новак