Новини
Суспільство

У Хмельницькому рятували зелених слонів

Працівники комунального підприємства із зеленого будівництва, ремонту та благоустрою ремонтують топіарії на майдані Незалежності. Напередодні їх знову пошкодили – погнули металевий каркас та поламали гілки туй. Комунальники припускають: зробили це люди, які тут фотографуються. Вони сідають верхи на зелені фігури, а ті не витримують такої ваги.

«Я не знаю, чому наші люди так ставляться, – каже Надія Губіцька, начальник дільниці із озеленення комунального підприємства. – Це ж все-таки не слон. Ця фігура складається з рослин. І якщо сідати на неї, як на стільчик… Такого не може бути. Я просто дуже засмучена».

За словами Надії Губіцької, щотижня ці топіарії підживлюють добривами і підливають. Менше місяця тому в фігурах слонів уже не вперше замінили туї, бо старі були поламані і висохли. Після чергового вимушеного ремонту комунальники розмірковують над тим, аби поставити біля живих скульптур обмежувальні знаки. Але, як кажуть працівники комунального підприємства, тих, хто систематично псує зелені фігури, це навряд чи зупинить.

Окрім майдану Незалежності топіарії є й на вулиці Проскурівській. Щоправда, наразі з шести геометричних зелених фігур, як висадили на клумбах навпроти кінотеатру ім. Т. Шевченка, залишилося п’ять.

Найбільше живих скульптур росте нині у парку ім. М. Чекмана – майже півтора десятка. Щоб їх не ламали і не псували, топіарії тут обгородили.

Нагадаємо, зелені фігури з’явилися у Хмельницькому з’явилися у червні минулого року. Всього у місті їх висадили понад два десятки. За словами комунальників, зелені скульптури невибагливі, і їм потрібен не так догляд, як дбайливе ставлення містян.

Подробиці у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак