Новини
Події

Реформа Нацполіції показує конкретні результати, зокрема на Хмельниччині

«Реформування Національної поліції, яке розпочав член команди «Народного фронту», міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, відбувалося на запит суспільства. Результати реформи очевидні. Це не тільки підвищення ролі правоохоронних органів у суспільстві, зміцнення контактів із населенням, втілення нових підходів. Основна мета поступального розвитку внутрішніх органів – створення безпечного середовища для життя кожної людини, протидія злочинності, підтримання громадської безпеки та порядку, дотримання прав людини, підвищення рівня кадрів, соціальний захист працівників», – зауважив народний депутат України, член фракції «Народний фронт» Олександр Ксенжук під час візиту у Хмельницький міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Варто нагадати, що саме ці пріоритети зазначені у Стратегії розвитку системи УМВС до 2020 року, яка затверджена урядом і вже працює. Крім цього, перебуваючи у Хмельницькому, Арсен Аваков презентував особовому складу поліції Хмельниччини перший етап великої мотиваційної програми, в основі якої лежить забезпечення поліцейських житлом та підвищення заробітної плати.

Народний депутат Олександр Ксенжук нагадав, що тільки на початку цього року Міністр Аваков вручив у Хмельницькому ключі від житла 39 родинам працівників ДСНС. Тоді ж рятувальники отримали сертифікати на спеціальну техніку. Їхній автопарк поповнився на 5 пожежних автомобілів, піротехнічний автомобіль, водолазно-піротехнічний пікап, снігохід та гідравлічний підйомник. Також у користування рятувальникам передали нові електростанції та надувні намети.

«І вже сьогодні – новий радісний привід, – додав Олександр Ксенжук, –  Знову офіцери органів внутрішніх справ отримали ключі від житла та 8 нових автівок».

Нагадаємо, що ключі від квартир отримали дві родини працівників поліції з Кам’янця-Подільського, а новими службовими «RENAULT  LOGAN» відтепер керуватимуть дільничі офіцери поліції з Віньковецького, Ізяславського, Новоушицького, Теофіпольського, Чемеровецького та Хмельницького відділень поліції. Це райони, які досить віддалені від обласного центру і одному дільничому тут доводиться обслуговувати по 12-15 сіл, розкинутих на відстані 15-20 км одне від одного. Ще двома траспортними засобами «Skoda Rapid» керуватимуть бійці роти поліції спеціального призначення «Богдан».

Також у рамках робочого візиту до Хмельницького міністр МВС Арсен Аваков відкрив сучасний кінологічний центр, на базі якого готуватимуть службових собак не лише для поліції, а й інших силових структур Хмельниччини, які входять до системи МВС.

Підсумовуючи, народний депутат Олександр Ксенжук додав: «Не дивлячись на супротив політичних опонентів, критику із боку недоброзичливців, команда «Народного фронту» продовжує працювати на розвиток нашої держави. Як бачимо, реформа органів МВС працює, вона показує конкретні результати. Не легко даються ці зміни. Однак, результат, який ми маємо на сьогодні, вартує тих вкладених зусиль і напруженої командної роботи «Народного фронту».

Автор: Тетяна Новак