Новини
Події

Мешканців Шепетівки кличуть на загальноміське віче

Ситуація з постачанням тепла у місті стала критичною. 

Нагадаємо, днями мешканців райцентру попередили про те, що з 13 листопада ПАТ «Укртрансгаз», як оператор ГТС, зобов’язане з 13.11.2018 року здійснити пониження тиску в газорозподільній мережі міста до нуля. Причина – систематичні самовільні і неконтрольовані крадіжки газу зі сторони ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» та бездіяльність правоохоронних органів.

Шепетівський міський голова Михайло Полодюк у зверненні до шепетівчан заявив, що він, апарат виконкому та міська рада вичерпали усі юридичні інструменти для того, аби розв’язати ситуацію у законний спосіб.

“Зараз нам усім потрібна ваша допомога, ваша підтримка. Запрошую усіх вас, шановні шепетівчани, на загальноміське Віче, яке відбудеться у середу, 14.11.2018 року о 12.00 на площі перед міською радою”, – йдеться у зверненні.

У коментарях під повідомленням міського голови шепетівчани здебільшого обурюються тим, чому віче збирають наступного дня після оголошеного відключення, а не до нього, та пропонують зібратися уже сьогодні, у понеділок, 12 листопада.

Раніше прес-служба міськради оприлюднила інформацію про те, що вона не може бути гарантом боргу приватного підприємства:

Відповідно до абзацу другого частини четвертої статті 5 Закону України  «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» №1730-VIII від 3 листопада 2016 року передбачено, що фінансові та/або інші гарантії на суму реструктуризації (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої проводиться за рахунок видатків державного бюджету)  для підприємств, які не належать до комунального сектору економіки може надати державний орган, підприємство, установа, організація, до сфери управління якого (якої) належить така теплопостачальна або теплогенеруюча організація. Таким чином, гарантії на суму реструктуризації відповідного договору ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» можуть бути надані його власником або банком.

Автор: Тетяна Новак