Новини
Здоров’я

Акція до Всесвітнього дня боротьби з діабетом: де у Хмельницькому проводитимуть експрес-аналізи

До Всесвітнього дня боротьби з діабетом у Хмельницькому 14 листопада в усіх амбулаторіях сімейної медицини та поліклініках міста, в міському пенсійному фонді ( вул. Володимирська, 49), в «Прозорому офісі» ( вул. Перемоги, 10 Б), та аптеках на вул. Інститутська, 4, вул. Козацька, 54, вул. Майборського, 16, вул. Кам’янецька, 63 можна буде виміряти рівень цукру в крові. Медики також дадуть рекомендації щодо профілактики цього підступного захворювання. Отримати відповідні рекомендації щодо лікування можна на засіданнях «Школи діабету», які відбудуться в актових залах Хмельницької міської поліклініки №2 (9-30), Хмельницької міської поліклініки № 4  (12-00) та Хмельницької міської поліклініки №13-30).

У комунальній аптеці «Віола» на вул. Кам’янецькій, 63 у обласному центрі акція з вимірювання цукру крові розпочалася 12 листопада і триватиме ще чотири дні. Тут пройти обстеження можна з 09-00 до 14-00 години до 15 листопада.

Цукровий діабет належить до переліку невиліковних хвороб. Інколи люди, які приходять на обстеження, навіть не здогадуються про свою недугу. Симптоми з’являються тоді, коли рівень цукру вже значно перевищує норму.  За офіційними даними, в Україні понад 1,5 мільйона людей хворіють на цукровий діабет. Однак лікарі вважають, що це неточні дані. Насправді таких хворих більше у два, а то й у три рази.

Джерело

Автор: Алла Самойленко