Новини
Події

У Хмельницькому манекен під колесами нагадував пішоходам про смерть

Сумна статистика наслідків нехтування правилами дорожнього руху саме пішоходами змусила Управління патрульної поліції в Хмельницькій області  разом з громадськими активістами взятися за профілактичну роботу з мешанцями Хмельницького.

Анонсований  раніше Тиждень безпеки дорожнього руху розпочався з своєрідного шоку: у середмісті посеред дороги влаштували інсталяцію з манекеном під колесами автомобіля. Згідно легенди флешмобу, автомобіль допустив наїзд на пішохода, який перетинав дорогу в невстановленому місці, і той помер прямо під колесами.

Місце обрано не випадково, бо саме тут, на Кам’янецькій, пішоходи зухвало намагаються перетнути відразу кілька смуг для руху транспорту. Порушники полюбляють переходити дорогу і у недозволених місцях на інших вулицях міста. Чогось їх не лякає те, що за 10 місяців цього року на території Хмельницької області було скоєно 180 наїздів на пішоходів. У результаті 169 людей отримали травми, а 24  загинули.

Акцію  назвали «Все — добігався…» . Патрульні розповіли громадянам про необхідність дотримання ПДР усіма учасниками дорожнього руху, аби не наражати ні себе, ні когось іншого на смертельну небезпеку.

—    На жаль, хмельничани доволі часто перетинають дорогу в невстановленому місці або на заборонений сигнал світлофора, — говорить Анна Стрембіцька, інспектор Управління патрульної поліції в Хмельницькій області. — Найбільше пішоходи порушують біля підземних переходів на Кам’янецькій та Проспекті Миру і по вулиці Шевченка біля міської лікарні.

—    Такою акцією ми хотіли привернути увагу громадян до важливості дотримання Правил дорожнього руху, — говорить співорганізатор заходу Володимир Огойко, голова ГО «ХАЛК». — І на очах у десятків пішоходів змоделювали найгірший варіант розвитку подій у результаті порушення правил перетину проїжджої частини. Сподіваємось, така наочність вплине на злісних порушників.

У рамках  Тижня заплановано ще низку важливих і корисних профілактичних заходів:

«Діти попереджають», «Дорога смерті», «Обери свій шлях», квест, «Гучний «тормоз», «Здай кров – врятуй життя».

Джерело

Відео “Екслюзив”

Автор: Алла Самойленко