Новини
Події

У Кам’янці вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з бою

11 листопада військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України разом із колегами з Канади вшанували пам’ять усіх, хто у різні роки не повернувся з поля бою.

У траурній церемонії, що пройшла у Кам’янці-Подільському, взяли участь заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк, делегацію Збройних сил Канади очолювала командир Об’єднаної оперативно тактичної групи майор Саманта Лаплант.

— Щороку, об одинадцятій годині, одинадцятого дня одинадцятого місяця, військовослужбовці у багатьох країнах світу вшановують пам’ять своїх співвітчизників, які загинули у різних збройних конфліктах, – сказав у вступному слові на мітингу підполковник Олег Гаврилюк. – Цей День пам’яті — данина усім, хто віддав своє життя заради миру. Підтримуючи наших канадських друзів, військовослужбовці Центру вже третій рік поспіль долучаються до цього заходу, адже ми знаємо якою ціною дається незалежність, — зауважив офіцер.

Крім традиційно запланованих у цей день заходів з вшанування загиблих, закордонні гості поклали вінки та символічні червоні маки до меморіалу Пам’яті Героїв АТО, який українські військові сапери відкрили у 2015 році.

Автор: Тетяна Новак