Новини
Культура

Хмельницькі бібліотекарі передали свій досвід комунікацій колегам з Молдови

Хмельницькі бібліотекарі ділилися своїми напрацюваннями у  сфері комунікацій і PR  зі своїми колегами з Молдови.  Бібліотекарі з сусідньої держави відвідали наше місто у рамках програми «IREX Europe».

Хмельницька централізована бібліотечна система має великі напрацювання у цьому напрямку, хмельницькі бібліотекарі були переможцями всеукраїнського конкурсу «Регіональні PR-офіси бібліотек». Вони  впевнені – про бібліотеки і новації у системі треба розповідати, а для цього потрібні досвід і знання. Раніше директор ЦБС Тамара Козицька проводила тренінги на медійну тематику у Молдові, а тепер тамтешні бібліотекарі побачили, як все працює на практиці.

Координаторка програми «IREX Europe» з Молдови Даніела Галай зазначила, що у Молдові, на жаль, ще немає досвіду у сфері комунікацій і PR, тому таке спілкування дуже корисне для бібліотечних працівників. Молдавські бібліотекарі реалізують багато цікавих проектів. Бібліотека перестала бути місцем, де тільки можна взяти книгу для читання, у бібліотечних стінах проходить багато цікавого, але треба вміти донести це до широкого загалу. Своїм досвідом хмельницькі бібліотекарі ділилися з колегами на тренінгах і зустрічах. Додому гості з Молдови повезуть не тільки знання, а й враження від  відвідин Хмельницького. Вони відвідали місцеві бібліотеки та мали екскурсію містом.

Автор: Алла Самойленко