Новини
Кримінал

Наркотичний квест через Telegram  довів хмельничанина до суду

Сучасні технології, як виявилося, не тільки спрощують ведення бузнесу і спілкування, а й використовуються наркоділками для торгівлі забороненими препаратами.

На бажанні заробити легкі гроші «спалився» шістнадцятирічний хлопець, якого за підозрілу поведінку серпневої ночі затримали у Хмельницькому поліцейські.  У своєму рюкзаку парубок мав психотропну речовину і приладдя для фасування наркотика. Як виявилося, юнак мав намір збувати амфетамін, влаштовуючи «закладки». Спілкувався з замовниками він через додадок Telegram. За своєрідні кур’єрські послуги хлопець мав отримувати 40 гривень за кожний доставлений до «закладки» пакет.

Слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом придбання та зберігання з метою збуту психотропних речовин. Неповнолітнього підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 (незаконне придбання та зберігання з метою збуту психотропних речовин) КК України. Обвинувальний акт передано до суду.

Подібний злочин карається позбавленням волі до 8 років.

За матеріалами Прокуратури уХмельницькій області

Автор: Алла Самойленко