Новини
Суспільство

На Хмельниччині вилучили немаркованого алкоголю на понад 300 тисяч

За результатами санкціонованих обшуків, проведених слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області у приміщеннях магазинів, що займаються реалізацією продукції іноземного походження на території обласного центру, виявлено та вилучено алкогольні напої без марок акцизного податку встановленого зразка.

Загалом у шести таких магазинах виявлено 1100 немаркованих пляшок алкогольної продукції іноземного походження різної місткості та найменування вартістю 320 тисяч гривень, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Підставою для втручання органів прокуратури стала реальна загроза подальшого вільного обігу вилученого товару.

Це стало можливим у зв’язку із прийняттям місцевими судами, під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, рішень про звільнення правопорушників від відповідальності у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративних стягнень та повернення їм вилученої алкогольної продукції.

Як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді Андрій Гаврилик, з метою недопущення вільного обігу вказаних товарів, з позовами про їх вилучення в дохід держави (конфіскацію) прокуратура звернулась до адміністративного суду. Рішеннями Хмельницького окружного адміністративного суду позовні вимоги прокуратури задоволено.

Автор: Тетяна Новак