Новини
Суспільство

У Хмельницькому діти вчили дорослих безпеки руху

Патрульні поліцейські разом з громадською організацією «ХАЛК» та учнями ЗОШ №18 провели профілактичну акцію «Діти попереджають», під час якої школярі самі проводили виховні бесіди з дорослими пішоходами-порушниками.

Протягом трьох років патрульні поліцейські Хмельницького співпрацюють із 18-ю школою і навчають її учнів правилам поведінки на дорозі. Але що бачать діти, коли виходять на вулицю? Дорослі показують їм зовсім інші уроки — переходять дорогу на «червоне», в невстановленому місці ще й прямо під колесами автівок.

—    Зважаючи на таку ситуацію, в рамках Тижня безпеки дорожнього руху ми з дітками вирішили провести профілактичну акцію і провести виховні бесіди з пішоходами-порушниками, — говорить Анна Стрембіцька, інспектор Управління патрульної поліції в Хмельницькій області.

—    Мій тато їздить за кермом, і я не хочу, щоб у нього були проблеми через таких-от порушників, які нізвідки вибігають під колеса, — ділиться думками один із школярів.

Нагадаємо, за 10 місяців цього року на території Хмельницької області було скоєно 180 наїздів на пішоходів. У результаті 169 людей травмувалися та 24 — загинули.

Джерело

 

Автор: Тетяна Новак