Новини
Інфраструктура

Як у Хмельницькому підготувалися до зими

31 одиниця техніки працюватиме взимку на дорогах міста. Посипатиме вулиці та тротуари сіллю машина, яку для комунального підприємства «БРЕД» придбали торік за 8 мільйонів гривень. Солерозподілювач залежно від температури повітря може висипати на один квадратний метр від 5 до 200 грамів солі. Уся техніка, яка нині є на балансі підприємства, пройшла техобслуговування і, за необхідності, ремонт. Тож до зими готова.

До зими комунальники підготували 2500 тонн солі, яку використовуватимуть для обробітку вулиць і тротуарів у центрі міста. Піщано-соляної суміші близько 7000 тонн залишилося з минулого року. Нею посипатимуть дороги у віддалених мікрорайонах. Зараз все це зберігається на території комунального підприємства.

За словами в.о. директора КП «БРЕД», Миколи Ваврищука, якщо не буде аномальних опадів та морозів, комунальне підприємство впорається з розчисткою та посипанням доріг самотужки. Якщо ж буде потреба, залучатимуть підрядників, або колег з інших підприємств, які мають техніку.

Тим часом, синоптики прогнозують, що зима прийде за календарем.

В першу чергу комунальники чиститимуть від снігу та посипатимуть слизькі дороги у центрі міста та на тих ділянках, де курсує громадський транспорт.

Подробиці – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак