Новини
Суспільство

Надзвичайники назвали попередню причину пожежі у хмельницькій школі

У загальноосвітній школі №1, де 19 вересня сталася пожежа, тривають ремонтні роботи. Підрядники активно працюють у спортзалі. Вікна тут уже встановили – усього 14. Наразі демонтують стару підлогу. Так звані підсобки, що прилягали до спортивної зали, вже розібрали. Саме в одній з них, за інформацією надзвичайників, і сталося загорання.

Одну, каже директор Олена Броварська, відновлять, а за рахунок іншої додадуть квадратів спортзалі: «Спортивна зала була менша за площею, і ця площа не відповідала стандарту спортивної зали. Тому ми зараз, користуючись нагодою, зробимо спортзал відповідно до  стандартів».

За сприятливої погоди уроки фізкультури для дітей проводять на вулиці поблизу школи чи у парку імені Чекмана. Коли запас теоретичних занять закінчиться, каже директор, займатимуться, скоріш за усе, не в аудиторіях, а в актовій залі.

Клас учнів 8-Б, що на третьому поверсі, вже відремонтували. Він під час пожежі постраждав не від вогню, а від води. Відтак тривалий час чекали, поки приміщення спершу підсохне.

Розподільчі щитки та стару електропроводку замінили у двох класах інформатики. Тим часом надзвичайними наразі називають лише попередню причину пожежі – це коротке замикання електромережі.

На ремонтні роботи у ЗОШ №1 із міського бюджету передбачили 500 тисяч гривень. Перший транш у розмірі 200 тисяч вже надійшов.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак