Новини
Події

Хмельничан запрошують вшанувати пам’ять жертв голодоморів

24 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, у Хмельницькому відбудеться покладання квітів, встановлення запалених лампад і свічок до пам’ятників та місць захоронень жертв голодоморів.

Загальноміські заходи із вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу розпочнуться о 15.45 на майдані Незалежності.

О 16.00 Скорботна хода за участю керівництва міста та області, представників громадських об’єднань та релігійних конфесій, свідків Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій, громадськості вирушить від майдану Незалежності вулицями Соборною та Проскурівською до пам’ятника “Ангел Скорботи”, повідомляють у міській раді.

Біля “Ангела Скорботи” відбудеться панахида за жертвами голодоморів. Учасники меморіального заходу покладуть до пам’ятника квіти, встановлять лампади та свічки.

В пам’ять про невинно вбитих містяни традиційно запалять свічки на вікнах своїх помешкань.

У цей жалобний день закликаємо керівників підприємств, організацій, установ міста приспустити Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, трансляцію у засобах масової інформації розважальних передач.

 

Автор: Тетяна Новак