Новини
Кримінал

На Хмельниччині браконьєри компенсують до бюджету понад 120 тисяч шкоди

Обвинувачами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканців одного з сіл Кам’янець-Подільського району, які незаконно займались рибним добувним промислом. Встановлено, що у березні поточного року двоє чоловіків, не маючи на те відповідного дозволу, здійснили незаконний вилов риби забороненим знаряддям лову – рибальською сіткою.

В результаті незаконного зайняття рибним добувним промислом на річці Дністер, що протікає поблизу с. Колодіївка Кам᾿янець-Подільського району Хмельницької області, правопорушники виловили рибу видів вирезуб причорноморський, судак, лящ, короп (сазан), плітка, карась сріблястий, окунь звичайний, а також річковий рак.

Своїми протиправними діями чоловіки завдали шкоди на суму понад 123 тисячі гривень.

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом), повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Засудженим призначено покарання у виді 2 років обмеження волі, від відбування якого їх звільнено із встановленням іспитового строку.

Разом з тим, як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, за позовом місцевої прокуратури судом прийнято рішення про стягнення із чоловіків 123 тис. грн. шкоди, завданої довкіллю.

 

Автор: Тетяна Новак