Новини
Події

На Хмельницькій АЕС говоритимуть про підвищення безпеки енергоблоків

30 листопада в інформаційному центрі Хмельницької АЕС відбудуться публічні обговорення питань реалізації Комплексної зведеної програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій (КзПБ), а також її плану екологічних та соціальних заходів.

ДП «НАЕК «Енергоатом» реалізує Комплексну (зведену) програму підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій, аби підвищувати в подальшому ядерну безпеку, забезпечити ефективну та надійну роботу енергетичної галузі, довести безпеку атомних енергоблоків України до рівня, що відповідає міжнародним вимогам з ядерної безпеки та охорони довкілля.

Витрати на виконання КЗПБ здійснюються за рахунок власних коштів НАЕК «Енергоатом», а також коштів, наданих як кредити Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Євратомом. Для проектів, що кредитуються ЄБРР, банком визначені спеціальні Вимоги щодо реалізації проекту (ВРП) для ключових аспектів з екологічних та соціальних питань і впливів. Якщо, як у випадку з КЗПБ, запропонована діяльність стосується існуючих об’єктів або майданчиків, позичальник має прийняти та впровадити План екологічних та соціальних заходів (ПЕСЗ), а також скласти, оприлюднити та виконувати

План залучення зацікавлених сторін та План екологічних та соціальних заходів були оприлюднені та залишаються доступними на офіційному веб-сайті ДП НАЕК «Енергоатом».

У місті-супутнику Хмельницької АЕС Нетішин проведення консультацій з громадськістю відбудеться 30 листопада 2018 р. о 10 годині у залі інформаційного центру ВП ХАЕС за адресою:м. Нетішин, вул. Лісова, 6.

Всіх зацікавлених запрошують взяти участь у консультаціях. Контактний телефон : (03842) 4-05-46,6-37-13 інформаційний центр ХАЕС.

e-mail: pr@khnpp.atom.gov.ua

Контактна особа ДП «НАЕК «Енергоатом» – Зібніцький Роман Григорович, начальник відділу інформаційно-іміджевих проектів. Тел. (044) 277-79-08; e-mail: pr@atom.gov.ua

Автор: Тетяна Новак