Новини
Суспільство

У Хмельницькому влаштували фотосесію передчасно народженим малюкам

Перша фотосесія у всесвітній День передчасно народженої дитини – таких у спецвідділенні Хмельницької міської дитячої лікарні наразі перебуває 18, з них – двоє двійнят.

На руках у матусі Галини Галки – донечка Софійка. Народилася дівчинка із вагою 1 кг 370 грамів. У відділенні недоношених дітей вони перебувають вже три тижні.

Разом із донькою Мірою фотографу позує Ірина Горват. Мати зізнається: мріяла про “вагітну фотозйомку”, втім, не встигла. Дівчинка народилася на 32 тижні з вагою 1 кілограм 980 грамів.

17 листопада представниці громадської організації “Світанок” презентували матусям ранніх діток пряники й іграшкових восьминіжків. Останніх виготовили хмельницькі майстрині та учениці й педагоги ліцею №17. Саме ці м’які молюски, як довели спеціалісти, є найкращим заспокійливим для передчасно народжених.

“Світанок” презентував подарунки від усіх батьків Хмельницького та благодійників: підгузки, вологі серветки”, – розповідає голова громадської організації Олена Голяк.

Також відділенню презентували п’ять м’яких гніздечок – кошти на них зібрали напередодні, під час благочинної фотосесії.

“Гніздечка передбачені, здебільшего, для дітей, які залишилися без матусі. А також для дітей з малозабезпечених сімей. Вони символізуватимуть такі собі обійми мами, – пояснює Катерина Гаврилюк, член ГО “Світанок” та фотограф.

Майже 300 ранніх діток – майже стільки передчасно народжених щороку виходжують неонатологи Хмельницької міської дитячої лікарні.

Неонатологи та активісти у небо запустили біло-фіолетові кульки, як символ немовлят, які на світ з’явилися раніше. Так званих нетерплячих по всій планеті щороку народжується 15 мільйонів.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак