Новини
Політика

Нардеп Сергій Лабазюк подав пропозиції до Держбюджету-2019

Про це політик заявив під час брифінгу в парламенті.

Зокрема, народний обранець зосередив увагу на основних пунктах. Серед них:

– прохання освітян виключити положення щодо навантаження на обласні бюджети фінансувати заклади І та ІІ рівнів акредитації (адже вже є близько 3,8 млрд дефіциту по цій статті – ред.). Це становить загрозу їхнього закриття;

– Хмельницька обласна організація чорнобильців запропонувала передбачити кошти на оздоровлення; пенсіонери та держслужбовці наголосили на потребі індексації пенсій та зарплат;

– військові просять передбачити у бюджеті-2019 безкоштовне лікування для учасників АТО та інші оздоровчі потреби;

– є також ризик не скористатися субсидією через брак грошей та зміну процедури її отримання.

Парламентарій зауважив, що є велика кількість інших пропозицій, пов’язаних з інфраструктурними питаннями. Адже новоутвореним ОТГ була обіцяна державна підтримка.

“Тому при розгляді держбюджету-2019 такі пропозиції обов’язково мають бути враховані шляхом збалансування надходжень у бюджети, а також видаткової частини”, – підкреслив політик.

Підсумовуючи, Сергій Лабазюк закликав колег по парламенту “підійти мудро до розгляду проекту Держбюджету-2019” і підтримати  текст бюджету саме з тими правками, які дадуть можливість наступного року людям бути захищеними, а нашій державі стати на шлях відновлення економіки, а не подальшого запозичення кредитів у міжнародних організацій.

 

Автор: Світлана Русіна