Новини
Суспільство

У Дунаївцях встановили сучасну систему відеоспостереження

19 камер, частина з яких — інтелектуальні, тобто зі здатністю наближення та розпізнавання номерних знаків, встановлені на усіх в’їздах-виїздах у місто, а також в місцях найбільшої концентрації людей: біля ринку, навчальних закладів, пішохідних переходів тощо. Усі вони виведені в чергову частину Дунаєвецького відділу поліції, що допомагає правоохоронцям оперативно реагувати на будь-які порушення, що відбуваються в місті.

Близько двох десятків камер спостереження, освітлені вулиці і двори, власне громадське формування та ще ряд нововведень, які роблять проживання на території Дунаєвецької ОТГ спокійним та безпечним.

—    На початку року Головним управлінням Нацполіції в Хмельницькій області було ініційовано проведення масштабної конференції з безпеки, в якій взяли участь представники органів місцевої влади та самоврядування, — говорить Валентин Білянський, заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області. — І нам дуже приємно, що багато керівників ОТГ взяли до уваги наші рекомендації і почали активно впроваджувати їх на території громад. Це стосується і встановлення камер спостереження. Так, зараз їх нараховується більше 260. І ця цифра зростає.

На території Дунаєвецького району вже завершилось формування об’єднаних тергромад — їх тут 4. Дунаєвецька ОТГ є однією із найбільших в Україні: об’єднує 51 населений пункт та нараховує 39 тисяч населення. І питання безпеки громадян тут ставлять на чільне місце.

—    Значну увагу і чималі кошти ми виділяємо на освітлення населених пунктів, ремонт доріг і будівництво тротуарів. А це теж питання безпеки, — розповідає Микола Островський, секретар Дунаєвецької міської ради. — Також ми повністю забезпечуємо наших дільничих офіцерів поліції пальним. А нещодавно встановили в місті сучасну систему відеонагляду, яка допомагає поліцейським оперативно реагувати на правопорушення.

—    Нещодавно в місті встановили 15 сучасних камер відеоспостереження, частина з яких інтелектуальні, тобто зі здатністю наближення та розпізнавання номерних знаків. 4 камери в нас було раніше, тож загалом їх у місті 19, — доповнює секретаря міської ради Петро Фурман, начальник Дунаєвецького відділу поліції. — Усі вони виведені у нашу чергову частину, що допомагає оперативно реагувати на будь-які правопорушення.

Рівень злочинності на Дунаєвеччині знижується, тож бачимо, що вжиті заходи дають свій результат. А головне — це відчувають самі мешканці, які одноголосно відзначають зміни на краще.

Джерело

Автор: Тетяна Новак