Новини
Суспільство

У День Гідності та Свободи у Хмельницькому молилися за загиблих

Кілька сотень хмельничан прийшли вчора, 21 листопада, до пам’ятника Героям Небесної сотні, що у центрі міста, на перехресті вулиць Соборної та Героїв Майдану. Багато хто прийшов з квітами, дехто – з лампадками. Зібралися хмельничани біля пам’ятника, аби вшанувати пам’ять українців, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави.

На початку заходу пролунала пісня-молитва «Боже великий, єдиний» у виконанні Академічного муніципального камерного хору. А потім розпочалася, власне, панахида, під час якої представники християнських церков міста та духовної ради молилися за душі загиблих воїнів та за мир в державі.

“День Гідності і Свободи для мене – це не день плачу, це – день гордості. Моя нація п’ять років тому, коли їй пропонували зробити вибір між рабством та свободою, зробила свій вибір на користь свободи. Для мене це – день пам’яті Артема Мазура, Назара Якубовського, який пішов на війну в 17-років, та багатьох інших. Пам’ятаймо про них і будьмо гідні їхнього подвигу, адже нам змінювати країну», – сказав, виступаючи після молебню, Анатолій Панчук, учасник Революції Гідності, який теж прийшов вшанувати своїх загиблих побратимів.

Опісля урочистої частини хмельничани рушили до стели, і за кілька хвилин її підніжжя було встелене килимом з квітів, серед якого де-не-де майоріли вогники лампадок, як символ вічної пам’яті про тих, хто заплатив своїм життям за нашу волю та незалежність.

 

 

 

 

Автор: Тетяна Новак