Новини
Події

У Хмельницькому ветеранів АТО навчали, як знайти гарну роботу і реалізувати себе у мирному житті

З 19 по 21 листопада у рамках проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» у Хмельницькому проходив семінар для ветеранів бойових дій. На круглому столі за участю організаторів, партнерів проекту, ветеранів були підведені підсумки роботи.

Хмельничани Сергій Макаревич і Денис Терновий поділилися враженнями від тренінгів.

«Після повернення з АТО зрозумів, що працевлаштуватися не так просто, як здавалося. На тренінг прийшов з цікавості і нарешті зрозумів, у чому полягає складність пошуку роботи для таких як я хлопців. Особисто я ніколи не писав резюме, не уявляв, як правильно поводити себе на співбесіді. Трохи навіть боявся це робити. Отримані на семінарі знання, безперечно, дуже корисні. Ми отримали практичні рекомендації, як швидко та якісно знайти роботу, яка була б по душі, як пройти співбесіду, про можливість реалізувати себе у підприємництві», – поділився Сергій.

«Про семінар почув від своїх побратимів. Проект дуже потрібний, адже тих, хто повернувся до мирного життя, війна не так скоро відпускає. Тут нас вчили, як поводити себе у стресових ситуаціях і керувати своїми емоціями», – додав Денис.

Протягом перших двох днів тривали тренінги з комунікацій, а на завершення 21 листопада учасники заходу мали можливість ознайомитися з вакансіями партнерів проекту. Про можливість працевлаштування ветеранам розповіли представники ПриватБанку, ПрАТ «Хмельниччина-Авто», Холдингу «Атлант», ТОВ «Фасад Полібуд», ДП «Новатор», Патрульної поліції Хмельницької області, Торгово-промислової палати.

На круглому столі за участю керівника проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» Наталії Московець, заступника Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Залуського, заступника голови Хмельницької обласної ради  Валерія Лескова, начальника  управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міськради Словяна Воронецкого, представниць Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО обговорили варіанти співпраці влади та громади та окреслили основні труднощі в питанні економічної адаптації ветеранів АТО.

«За нашого сприяння уже працевлаштовані ветерани АТО. Ми також пропонуємо для них можливість отримати нову професію, яка користується попитом на ринку праці Хмельниччини, а також допомагаємо започаткувати свою справу. Однак ця категорія безробітних – особлива, це люди з підвищеним почуттям справедливості. Для роботи з ними потрібні спеціальні знання і досвід, яких нам поки що бракує. Тому ми будемо вдячні за допомогу  фахівців-психологів», – зазначив Сергій Залуський.

Проект «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» реалізується в рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка громадських об’єднань ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат» за кошти державного бюджету.

Хмельницький став п’ятим містом, де відбувся захід для ветеранів АТО, після Києва, Бахмута, Харкова і Черкас. Наступна зустріч – у Львові.

 

Автор: Алла Самойленко