Новини
Події

Дві школи в Ізяславському районі отримали нові шкільні автобуси

Документи та ключі на нові шкільні автобуси «Еталон» А08116Ш-020 колективам Сахновецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. та Білогородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Ізяславського району вручили 23 листопада голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков, народний депутат України Андрій Шинькович, директор департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Фасоля, повідомляє прес-служба Ізяславської районної держадміністрації.

Під час урочистої церемонії Борис Яцков наголосив на тому, що завдяки співпраці районної державної адміністрації із депутатським корпусом Ізяславської районної ради, скооперувавши кошти освітньої субвенції та кошти районного бюджету, було придбано два нові транспортні засоби за формулою (70 відсотків – освітня субвенція (2 млн. 517,2 тис.грн) та 30 відсотків – кошти районного бюджету (1 млн. 78,8 тис.грн.). Також Борис Олександрович зазначив, що шкільна модифікація такого автобуса повністю відповідає вимогам ДСТУ 7013:2009 «Автобуси спеціалізовані для перевезення школярів», тобто транспортні засоби відповідають суворим вимогам безпеки.

«Сьогоднішній подарунок – це свідчення того, що країна розвивається, це свідчення того, що ми йдемо правильним шляхом. Ми повинні пам’ятати про тих, хто захищає наші кордони на передовій, пам’ятати, що ми українці, гордитися своєю країною і ні на мить не сумніватися у тому, що ми переможемо, бо перемога за сильними, за Україною. Пам’ятаймо, що майбутнє починається уже сьогодні. Яким воно буде – залежить від кожного з нас», – наголосив у своєму виступі народний депутат України Андрій Шинькович.

Звертаючись до учасників святкового зібрання, директор департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Фасоля наголосив, що саме реалізація Національного проекту «Нова українська школа» є одним із пріоритетів в діяльності як обласної, так і районної влади.

«Сьогоднішня подія є значущою, – вітаючи присутніх, наголосив Олег Іванович, – Для нас важлива кожна дитина! Тож для мене, як для керівника освітньої галузі Хмельниччини, дуже важливо бути впевненим, що нашим дітям будуть забезпечені якісні умови підвезення та навчання».

Першими до нових автобусів завітали наймолодші школярі, щоб спробувати комфортні умови. Спільно із ними із технікою ознайомились і гості заходів. Зокрема голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков ознайомився також із робочим місцем водія, трішки покерувавши шкільним автобусом.

Автор: Тетяна Новак