Новини
Спорт

Кращі спортсмени Хмельницького отримуватимуть більшу стипендію

Стипендія міського голови кращим спортсменам міста існує в Хмельницькому з 1998 року. Відтоді у положення щодо розміру та категорій осіб, котрі можуть претендувати на ці кошти, неодноразово вносилися зміни. Чергові корективи внесли на вчорашньому засіданні виконавчого комітету.

Так, для спортсменів, котрі виступають на змаганнях такого рівня як Чемпіонати Європи, Чемпіонати світу та Олімпійські ігри збільшили вік – до 35 років. Для цієї ж категорії підвищили саму стипендію до 10 000 грн, повідомляє прес-служба міської ради.

Як зазначив начальник управління молоді і спорту Сергій Ремез, у Хмельницькому троє або четверо спортсменів такого рівня отримуватимуть цю стипендію.

«Ми хочемо, щоб ці люди залишалися у Хмельницькому та представляли наше місто. Зокрема на Олімпійських іграх», – зазначив Сергій Ремез.

Також на засіданні виконкому було вирішено підвищити розмір стипендій для усіх інших спортсменів, котрі отримують стипендію міського голови. Раніше вони отримували 75% прожиткового мінімуму. За пропозицією міського голови Олександра Симчишина було вирішено збільшити її до 100% прожиткового мінімуму. Крім того, у 2018 році вперше було передбачено грошові стипендії і для тренерів.

Автор: Тетяна Новак