Новини
Кримінал

За підроблені водійські права – штраф

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документу), визнав останнього винним у інкримінованому злочині та призначив обумовлене в угоді покарання – 850 гривень штрафу.

За вироком, 25-річний житель Шепетівського району торік у жовтні надав свої персональні дані невстановленому судом чоловіку задля виготовлення йому посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорій А, А1, В, В1, С, С1. За кілька тижнів у Києві підроблений документ обвинувачений викупив за 5 тисяч гривень.

У ніч на 6 червня 2018 року в селі, де мешкає, поліцейські спіймали його п’яним за кермом – і вже у липні  Шепетівський міськрайонний суд своєю постановою оштрафував водія на 10200 гривень та на 1 рік позбавив права керувати транспортними засобами. У ході виконання постанови й з’ясувалося, що водійські права обвинуваченого підроблені.

«Б. раніше не судимий, є особою молодого віку, одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей, по місцю проживання характеризується позитивно, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває. Із врахуванням всіх обставин справи та особи обвинуваченого суд дійшов висновку, що узгоджене сторонами покарання відповідає тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставинам справи, особі обвинуваченого, є обґрунтованим та відповідає цілям покарання», – зазначає у вироку суд, затверджуючи угоду про визнання винуватості.

Вирок не набрав законної сили і його можна оскаржити в апеляційній інстанції.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Автор: Тетяна Новак