Новини
Події

У Хмельницькому вшанують пам’ять жертв голодоморів

Сьогодні, 24 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, у місті відбудеться покладання квітів, встановлення запалених лампад і свічок до пам’ятників та місць захоронень жертв голодоморів.

Загальноміські заходи із вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу розпочнуться о 15.45 на майдані Незалежності, повідомляють у міській раді.

О 16.00 Скорботна хода за участю керівництва міста та області, представників громадських об’єднань та релігійних конфесій, свідків Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій, громадськості вирушить від майдану Незалежності вулицями Соборною та Проскурівською до пам’ятника “Ангел Скорботи”.

Біля “Ангела Скорботи” відбудеться панахида за жертвами голодоморів. Учасники меморіального заходу покладуть до пам’ятника квіти, встановлять лампади та свічки.

В пам’ять про невинно убієнних хмельничани традиційно запалять свічку на вікні свого помешкання.

У цей жалобний день закликаємо керівників підприємств, організацій, установ міста приспустити Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, трансляцію у засобах масової інформації розважальних передач.

Автор: Тетяна Новак