Новини
Події

Моряка-шепетівчанина заарештували у Криму на два місяці

Серед затриманих на Азові росіянами моряків і шепетівчанин Сергій Цибізов – 21-річний матрос бронекатера «Нікополь». Наразі чоловік перебуває у Сімферополі.  За словами його батька Андрія Миколайовича, син телефонував наступного дня після інциденту на Азовському морі. Повідомив, що у Криму та що з ним усе гаразд. Зараз зв’язку з Сергієм у батьків нема.

Київський райсуд Сімферополя виніс рішення про арешт Сергія Цибізова майже на 2 місяці – до 25 січня 2019 року. Захисником моряка у суді став кримсько-татарський адвокат.

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова зазначила:

“На Російську Федерацію не розповсюджуються міжнародні конвенції, і вона сама вирішує, які закони виконувати, а які ні. Вона судить наших моряків, як  злочинців, через те, що вони порушили якісь кордони”.

Людмила Денісова наполягає: моряки українських суден ніяких кордонів не порушували, тому їх можна вважати військовополоненими. Наразі, за інформацією омбудсмена, для кожного моряка призначений окремий слідчий. Троє поранених нині перебувають у керченській лікарні. Поки українським представникам зустрітися ні з ким з них не вдалося.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS