Новини
Суспільство

На Хмельниччині майже половина безробітних – з села

Основними причинами незайнятості у сільській місцевості – сезонний характер роботи, звільнення за власним бажанням та за угодою сторін,  вивільнення з економічних причин. Тому, одним із напрямків сприяння зайнятості, який активно використовується Хмельницькою обласною службою зайнятості – організація професійного навчання безробітних», – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Відповідно до потреб села, з початку року організовано навчання понад 2 тис. зареєстрованих безробітних за 103 професіями та напрямками, серед них: трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, слюсарі з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, апаратники оброблення зерна, електрогазозварники, продавці продовольчих та непродовольчих товарів тощо.

За 10 місяців працевлаштувалося майже 10 тис. мешканців сільської місцевості, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 2,4 тис. осіб, започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості 18 осіб.

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS