Новини
Культура

У Кам’янці-Подільському збудують меморіал Присязі на вірність УНР

Кам’янець-Подільський Хмельницької області готується до відзначення 100-річчя з дня складання Присяги на вірність Українській Народній Республіці.  Програма заходів із вшанування цієї події передбачає і створення пам’ятника, присвяченого добі УНР та Симону Петлюрі.

Департамент містобудування та архітектури оголосив конкурс на кращий ескізний проект меморіалу Присязі на вірність Україні. Вже відомо, що на конкурс подалися чотири учасника.

Як зазначив міський голова, наразі готуються листи від сесії міської ради на Президента, Кабінет Міністрів, Міністра культури, обласну владу, щоб внести цю дату на наступний рік до переліку подій національного рівня і отримати на неї фінансування. Тим часом проект презентують вже на найближчому засіданні сесії 4 грудня.

Основна мета задуму – відновлення важливої сторінки історії української боротьби за незалежність. Важливої датою для міста історики називають 14 жовтня 1919 року. У цей період Кам’янець був столицею УНР і саме в цей день відбулася перша спроба об’єднати весь український народ – відбулась урочиста обітниця Директорії, міністрів, урядовців і суддів та присязі військових на вірність Українській Народній Республіці.

Прочитано 6 разів

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS