Новини
Події

Узбеки збудують АЕС, запозичивши досвід у Нетішині

Хмельницьку АЕС відвідала делегація Національного Агентства «Узатом», Посольства Республіки Узбекистан в Україні, підрядної організації «Узатом»-Enter Engineering Pte.Ltd», а також представники Київського науково – дослідного та проектно-конструкторського інституту «Енергопроект».

Під час візиту на Хмельницьку АЕС делегація побувала в навчально-тренувальному центрі, машинному відділенні, на блочному щиті управління діючого енергоблока та на будівельному майданчику Х/3.

Презентуючи діяльність підприємства, генеральний директор атомної станції Микола Панащенко акцентував увагу на значимих історичних віхах будівництва і розвитку ХАЕС та охарактеризував її виробничо-технічні показники. Особливу увагу керівник Хмельницької АЕС приділив питанням підвищення рівня безпеки на ядерному об’єкті, зазначивши: за весь період експлуатації на атомній станції реалізовано 866 заходів з модернізації та підвищення безпеки. Розповів Микола Панащенко і про внесок Хмельницької АЕС у розвиток міста та регіону.

За словами генерального директора узбецького Національного Агентства «Узатом» Жуорабека Мирзамахмудова, в Республіці Узбекистан прийнято рішення про будівництво атомної станції. Тому узбецьку делегацію цікавив досвід експлуатації, підготовка персоналу та робота з громадськістю.

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS