Новини
Здоров’я

У медиків Хмельницького травмпункту побільшало пацієнтів

Пік звернень у медичному закладі зафіксували у неділю, 25 листопада, коли надворі були мороз і ожеледиця.

«В неділю було 111 чоловік – це практично вдвічі побільшало пацієнтів. З них півсотні осіб звернулися з переломами різної ступені важкості», – коментує Руслан Колєсніков, завідувач травмцентром Хмельницької міської лікарні.

У понеділок було 90 звернень, у вівторок – 60.

В середу травматологічне відділення міської лікарні також було заповнене  пацієнтами. У тих, хто травмувався на вулиці, діагностували переломи рук та ніг, комбіновані травми, вивихи та забої. Найчастіше, розповідає Руслан Колєсніков, падають на слизькій дорозі люди похилого віку. Аби уникнути перелому, каже лікар, взимку треба ходити по-особливому. Головне – не поспішати.

«Потрібно йти повільно і повністю ступати на ногу. Широкий крок не робити. Ноги високо не піднімати, ходити ковзаючи, як на маленьких лижах. Це по-перше. По-друге,  якщо ви вже послизнулися, намагайтеся впасти на бік, не виставляючи пряму руку, оскільки це майже у 100 відсотках випадків призводить до перелому», – пояснює лікар.

Із настанням зими в травмпункті, як і щороку, очікують збільшення кількості пацієнтів із обмороженнями.  Поки що до медиків звернувся один чоловік з такою травмою. У нього діагностували обмороження руки першого ступеню.

Подробиці – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS