Новини
Кримінал

Мешканців старовинного хмельницького будинку залякують підпалом?

Дві квартири двоповерхового  старовинного будику на Кам’янецькій, 51 навмисно підпалили, щоб залякати мешканців. Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомила мешканка будинку Юлія Варченко. За її словами, інцидент – лише один епізод із серії залякувань, яке розпочалося після того, як житло там придбав хмельничанин Ярослав. Юлія Варченко розповіла:

Щодня щось ставалось, щодня виклики поліції, починаючи з дня коли вибили діру. Винесені двері з загального коридору, розгромлена їхня квартира без дверей, з якої дірка розміром уже в двері у мою квартиру, заливання клеєм замків, розбиті вікна, підкладання біблії під двері, насипано землі, зрізаний лічильник, вирублене світло.

За словами Юлії Варченко, їм пропонували продати 2-кімнату квартиру площею 43 кв.м.  у середмісті Хмельницького за 5 тисяч доларів. Але, на думку жінки, житло хотіли просто віджати, платити ніхто не збирався.

До речі, 37-річного хмельничанина, згаданого Юлією Варченко, затримали у вересні 2018 р. За версією поліції, він був ватажком злочинної групи, на рахунку якої шахрайства та залякування. Тоді п’ятьох членів банди взяли під варту. Ще двох оголосили у розшук. Кримінальне провадження налічує понад 20 томів.

28 листопада 2018 р. відбулося перше підготовче судове засідання у цій справі, де потерпілі декілька осіб. У той же день близько 23 години у будинку виникла пожежа. Ось, що про це пише Юлія Варченко:

Думаю не складно здогадатися, де саме? Бінго! На другому поверсі, де знаходяться квартири 6 і 7 (моя). Горіла більше 6-та квартира, але добре, що пожежа була швидко ліквідована, інакше будинок спалахнув би як сірник.

Наразі тривають слідчі дії для з’ясування причини загоряння: підпал, чи займання через порушення правил безпеки – повідомила старший інспектор сектору моніторингу Хмельницького відділу поліції Людмила Берестовська.

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS