Новини
Події

У Хмельницькому зареєстрували першу «євробляху» 

У Хмельницькому сервісному центрі МВС вперше в Україні відбулася реєстрація автомобіля, ввезенного з-за кордону, з екологічним стандартом нижче “Євро-5”. До нещодавніх законодавчих змін щодо пільгового розмитнення автомобілів це було неможливо.

Зокрема, сьогодні зареєстровано транспортний засіб марки SKODA OKTAVIA 2003 року випуску зі стандартом «Євро 3». Дане авто було розмитнено за новими ставками акцизного податку. У сервісному центрі МВС повідомляють:

Таким чином, завдяки змінам до законодавства з`явився реальний механізм для розмитнення та реєстрації транспортних засобів з екологічною нормою нижче “Євро 5”, який сьогодні і реалізувався в сервісному центрі МВС Хмельниччини.

Нагадаємо, нові закони щодо розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією набули чинності 25 листопада. Народні депутати назвали ці закони компромісом між державою і водіями автівок на єврономерах. Протягом перших 90 днів на розмитнення надається знижка у 50% від суми акцизу. Його розраховують за формулою, що враховує об’єм двигуна, вік автомобіля і базову ставку.

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS