Новини
Інфраструктура

Зміни у транспортній мережі: що пропонують хмельничанам

У Хмельницькому громадський транспорт частіше курсуватиме у мікрорайони Ракове та Гречани; маршрутка доїжджатиме на вулицю Молдавську у Лезневому, а 31 автобус – скасують. В обласному центрі обговорили зміни у транспортній мережі. Фахівці пояснюють: напрацювали їх на практиці, враховуючи пасажиропотік, пропозиції хмельничан та рентабельність окремих маршрутів.

Відповідно до пропозицій, «двійку», що з’єднує Ракове та Гречани, дублюватиме маршрут №2А. На ньому працюватимуть шість маршруток. На «двійці» – вісім великогабаритних автобусів. Це дозволить оптимізувати інтервал руху, а пасажири менше простоюватимуть на зупинках.

Маршрут №2 обслуговує «Електротранс», а на 2А шукатимуть перевізника. Також на конкурс винесуть і 20-й маршрут, який раніше з’єднував Лезневе та Катіон через вулицю Прибузьку. «Двадцятка» виявилися нерентабельною, тож маршрут скоригували: тепер він проляже через вулицю Шевченка та, на прохання хмельничан, заїжджатиме на Молдавську, що у Лезневому.

Не виправдав себе і 31-й маршрут: вул. Кармелюка – С. Бандери – Свободи. Його пропонують скасувати. Мешканці ж вулиці Кармелюка можуть доїжджати громадським транспортом з табличками «29а» та «49а».

Відкоригують також не дуже популярні маршрути 25 та 25а, аби зберегти їх.

В управлінні транспорту додають: через відтік кадрів за кордон відчувається суттєвий дефіцит водіїв, тому щодня в місті курсує значно менше автобусів та тролейбусів, ніж планувалося. Відповідно, через це можливі збої у графіках руху.

«Ми планували, що на маршрути міста щодня повинно було виходити 350 автобусів та 94-96 тролейбусів, – коментує Сергій Шепурев, в.о. начальника управління транспорту та зв’язку. – Наразі, відповідно до режиму праці та відпочинку водіїв Хмельницьке комунальне підприємство «Електротранс» максимально може забезпечити роботу 72 тролейбусів та 280 автобусів. Тобто в середньому курсує на 70-80 одиниць рухомого транспорту менше».

На сьогодні ХКП «Електротранс» готове взяти на роботу 80 водіїв та 100 кондукторів, додає директор комунального підприємства Віктор Паламарчук та запрошує бажаючих до працевлаштування.

Зміни транспортної мережі на громадських обговореннях підтримали. Далі їх планують винести на розгляд та затвердження виконавчим комітетом Хмельницької міської ради у середині грудня.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

 

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS