Новини
Суспільство

Андрій Садовий: «Це буде один з перших заводів в Україні»

П’ять провідних європейських компаній претендують на будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові. До другого етапу тендеру Європейський банк реконструкції та розвитку обрав три компанії з Польщі, Німеччини, Греції а також   два консорціуми з Австрії та Туреччини, Нідерландів і Литви.  Усі вони вже мають досвід будівництва таких комплексів у Європі та світі.  Переможцем тендеру стане компанія, яка запропонує найкращі технічні рішення а також найвигіднішу ціну.

Нагадаємо, Львів – перше місто в Україні,  яке комплексно вирішить проблему сміття. На це потрібно 2 роки. Завдяки кредиту ЄБРР та грантовим коштам у Львові  збудують   сучасний  завод із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старе сміттєзвалище  та впровадять нову систему поводження з відходами. У місті вже почали сортувати сміття. Роздільний збір відходів  відбувається у школах. До цього активно долучаються підприємці а також ОСББ.

 «Відбувся другий етап тендеру. Подалося 12 компаній з 11 країн світу. Вчора від Європейського банку реконструкції та розвитку миотримали рішення, що в наступний етап проходить 5 компаній – це найвідоміші структури, які будували дуже сучасні заводи в різних країнах світу. Земля виділена, проект готовий, чекаємо фінальне рішення ЄБРР щодо компанії, яка будуватиме завод у Львові, і наступного року приступаємо до будівництва. Це буде один з перших заводів в Україні», – Андрій Садовий, міський голова Львова.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS