Новини
Кримінал

У Хмельницькому шукають свідків вандалізму

В ніч з 7 на 8 грудня у центрі міста, на майдані Незалежності невідомі особи пошкодили меморіальну дошку з фотокартками героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО.

Повідомлення про акт вандалізму надійшло до поліції близько шостої години ранку від небайдужого перехожого, повідомляє прес-служба Нацполіції. Невідомих не зупинив навіть той факт, що поруч розташована будівля Хмельницької обласної державної адміністрації, де вночі постійно чергують охоронець, та нацгвардійці, пункти охорони яких розташовані на центральному та запасному входах.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Хмельницького відділу поліції.

За фактом події відкрите кримінальне провадження за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), санкція якої передбачає  відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Поліція звертається до усіх можливих свідків правопорушення з проханням повідомити за номером 102 будь-які деталі, які допоможуть розшукати та затримати зловмисників.

Хмельничани, коментуючи новину у соцмережах, вчергове нарікають на те, що у місті відсутнє якісне відеоспостереження, яке би спростило пошуки вандалів, які періодично “працюють” на вулицях Хмельницького. Нагадаємо, у квітні на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка невідомі особи сильно пошкодили частину великодніх писанок, виставлених там в рамках великоднього фестивалю. Тоді відеокамери зафіксували зловмисників, проте, через низьку якість зображення, встановити їх особи так і не вдалося.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS