Новини
Суспільство

Чому попри борги за газ у Шепетівці теплі батареї?

Газівники пояснили, чому, попри багатомільйонні борги  теплопостачальника,  цьогоріч у жителів Шепетівки на Хмельниччині все ж теплі батареї. За словами юристки ПрАТ “Шепетівка газ” Мирослави Гурбан:

ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” самовільно,  зірвавши пломби на своїх котельнях, почало здійснювати відбір газу. Тобто здійснювати його крадіжку.

Розплачуватися за дії “Енергоінвесту” доведеться їм, каже юристка газорозподільного підприємства. Бо саме їм “Укртрансгаз” виставляє рахунок за спожите паливо. Лише за минулий опалювальний сезон суд постановив стягнути 39 мільйонів гривень за відібраний з мережі газ. Про це йдеться у проекті телеканалу NEWSONE

У ПрАТ “Шепетівка газ” через страх нових боргів скаржилися у правоохоронні огани. Ті порушень не виявили. Натомість генерального директора ТОВ “Шепетівка Енергонівест” Олександра Пустовойта очільник поліції області Василь Віконський навіть відзнакою нагородив за меценацтво – допомогу шепетівському ізолятору тимчасового тримання. В інтерв’ю журналістам NEWSONE Олександр Пустовойт пояснив:

ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” до фінансової допомоги місцевому ізолятору стосунку не має.

Борг перед НАК “Нафтогаз” весь час коливається біля 56 млн. грн. і не збільшується, хоча газ фактично споживається. А все тому, що газовий монополіст не надавав номінацій “Енергоінвесту” з грудня 2016 року по грудень 2017 року. Фактично НАК “Нафтогаз” весь цей час закривав очі на те, що газ крадеться. Йдеться на сайті міста Шепетівка .

За останньою інформацією НАК «Нафтогаз України» уклала договір та надала номінації на газ ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», яке забезпечує теплопостачанням Шепетівку.

Надання номінацій стало можливим після укладення договору та приведення рівня оплати ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» до 78% – рівня, передбаченого постановою КМУ від 14.11.2018 р. №942 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 р. № 217 і від 19 жовтня 2018 р. № 867».

Наразі борг тепловиробника складає 51,5 млн грн, з яких 8,9 млн грн – штрафні санкції.

 

 

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS