Новини
Суспільство

Фото з пошкодженого у Хмельницькому меморіалу Героям Небесної Сотні виготовлять у Києві

Світлини Героїв Небесної Сотні пошкодженого у Хмельницькому меморіалу були з матеріалу, що не вигорає на сонці. В обласному центрі такі не виготовляють. Тож нові фото доведеться  замовляти у Києві. Про це повідомив заступник відділу з питань інформаційного забезпечення Хмельницької облради Микола Панасюк телеканалу “Поділля-центр”. Світлини обіцяють виготовити за два дні.

Тим часом у Хмельницькому відділі поліції продовжують шукати причетних до пошкодження меморіалу. Відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Йдеться про грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, вчинене групою осіб, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.  Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

У поліції вже опрацювали матеріали з відеокамер, які охоплюють периметр Майдану Незалежності. Ідентифікувати осіб, причетних до псування меморіалу, наразі не вдалося – повідомила старший інспектор сектору моніторингу Хмельницького відділу поліції Людмила Берестовська.

Поліція опрацює і відео з камер, встановлених у торговельних закладах, поблизу Майдану Незалежності.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS