Новини
Суспільство

Шість авто на євробляхах Хмельницька митниця випустила у вільний обіг

За деклараціями громадян, які раніше користувались в Україні легковими автомобілями з іноземною реєстрацією, Хмельницька центральна митниця випустила у вільний обіг 6 транспортних засобів. Це 3 автомобілі марки Volkswagen та BMW, Nissan та Renault.

Без виїзду за межі України вони подали до митниці декларацію за встановленою формою, сплатили до бюджету майже 400 тисяч гривень і отримали документи для подальшої реєстрації у сервісному центрі МВС.

Хмельницька митниця ДФС інформує про те, що 4 грудня збіг максимальний відведений для митного режиму «транзит» – 10 діб – термін перебування на митній території України автомобіля з іноземною реєстрацією, ввезений резидентом без грошової застави до 25 листопада 2018 року.

Отже, усі бажаючі змінити митний режим «транзит» на митний режим «вільний обіг» мають змогу це задокументувати без виїзду за кордон, проте з обов’язковим внесенням під час митного оформлення добровільного внеску у Пенсійний Фонд України у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а саме 8,5 тисяч гривень.

Відповідно до нововведень у митному законодавстві, які набули чинності 25 листопада 2018 року до 24 травня 2019 року, можна офіційно оформити автомобіль без штрафу. Після цієї дати власників притягуватимуть до відповідальності.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS