Новини
Бізнес

У ПриватБанку на Хмельниччині можна придбати облігації внутрішньої держпозики

Ефективний вид інвестицій доступний подолянам у ПриватБанку. У VIP-відділеннях фінустанови на Хмельниччині можна придбати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП).

Державні цінні папери – це інструмент інвестування, що може стати вигідною альтернативою банківським валютним депозитам, – розповідає Юрій Чубенко, заступник директора Південно-Західного РУ ПриватБанку. – Емітентом ОВДП є Міністерство фінансів України. Існують документи лише в електронному вигляді і обліковуються на банківському рахунку в цінних паперах. А погашення ОВДП гарантовано державою в стовідсотковому обсязі, тобто, ризики від такої інвестиції – відсутні.

Відкрити рахунок у цінних паперах подоляни можуть у двох містах області – Хмельницькому та Кам’янці-Подільському, де працюють VIP-відділення банку. Номінальна вартість ОВДП може бути визначена як в національній валюті, так і в доларах США або євро.

Також власники ОВДП в разі потреби можуть без проблем скористатися коштами, вкладеними у придбання державних паперів, як кредитом. Отримати гроші під заставу ОВДП можна на термін від 1 місяця до 1 року, але менше строку погашення державою ОВДП на 60 днів. Мінімальна сума кредитування становить 50 тис. грн.

АТ КБ «ПРИВАТБАНК» набув статусу первинного дилера на ринку державних цінних паперів після підписання відповідного договору з Міністерством фінансів України. З початку 2018 року в рамках експерименту з продажу облігацій держпозики через VIP-відділення ПриватБанк продав своїм клієнтам ОВДП на суму близько 600 млн грн.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS