Новини
Кримінал

На Хмельниччині засудили шахраїв, які перенаправляли міжнародний телефонний трафік

На Хмельниччині засуджено членів організованої злочинної групи, які втручалися в роботу операторів зв’язку та одержували кошти за здійснення міжнародних телефонних розмов – повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Правоохоронцям вдалось викрити неправомірну діяльність організованої групи, члени якої за допомогою комп’ютерного обладнання змінювали порядок маршрутизації вхідного міжнародного трафіку голосової телефонії, що дало змогу здійснювати несанкціоновані розмови з абонентами мобільних операторів різних країн.

Ще у 2015 році мешканець обласного центру закупив необхідну комп’ютерну техніку та підключив її у себе вдома до Інтернету задля отримання незаконного заробітку. Чоловік порушував порядок маршрутизації електронного зв’язку. В результаті таких дій міжнародний телефонний трафік проходив поза межами міжнародних центрів комутації, а зловмисник отримував можливість одержувати прибуток.

Згодом чоловік закупив та розмістив у домівках двох своїх знайомих додаткове обладнання, яке віддалено, з власної квартири, також використовував для функціонування каналу з перенаправлення вхідного міжнародного телефонного трафіку.

Добре обізнаний у механізмі вчинення вказаного злочину, зловмисник залучив до такої діяльності ще двох своїх знайомих. Вони виконували розроблений організатором план, за що отримували відповідні кошти.

У листопаді 2016 року діяльність групи викрили та припинили правоохоронці. Розмір матеріальної шкоди, завданої злочином, – близько 150 тис. грн.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, за результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 361 – несанкціоноване втручання в роботу мережі електрозв’язку, що заподіяло значної шкоди, вчинене у складі організованої групи Кримінального кодексу України.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду осіб засуджено до покарання у виді позбавлення волі, від відбування якого їх звільнено із встановленням іспитового строку. Окрім того, із засуджених осіб стягнуто шкоду, завдану кримінальним правопорушенням.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS