Новини
Суспільство

Як хмельничанам отримати компенсацію за встановлення сонячних панелей

Про відшкодування вартості за встановлення сонячних панелей до Хмельницької міської ради наразі звертаються лише мешканці приватних будинків. З чотирьох звернень вже розглянуто три та виплачена компенсація на суму більше 120 тисяч гривень. Про це повідомила заступник начальника управління ЖКГ Хмельницької міської ради Наталія Вітковська в ефірі “Поділля-центр”.

Мешканці багатоповерхівок теж можуть взяти участь у програмі міської ради, яка передбачає виплату 10% компенсації з міського бюджету від вартості встановлення сонячної міні-електростанції. З часом охочих з’являтиметься більше. Особливо після того, як жителі будуть не лише власниками квартир, а й співвласниками багатоквартирних житлових будинків. Тоді для них важливішим стане поняття енергоефективності – пояснила Наталія Вітковська.

Участь у встановленні сонячних панелей може брати і декілька мешканців багатоповерхівки. Проте хтось один з них має стати ініціатором, аби взяти на себе вирішення всіх організаційних питань.

Щоб отримати відшкодування, треба написати заяву на ім’я міського голови, надати документи, що підтверджують факт встановлення сонячної панелі і укладення угоди з “Хмельницькобленерго” про підключення.

За словами Наталії Вітковської, двоє хмельничан  витратили по майже півмільйона гривень на встановлення, один – близько 300 тисяч. Ще один проект на таку ж суму (300 тисяч грн.) наразі на розгляді комісії в управлінні ЖКГ. З міського бюджету можуть виплатити грошову компенсацію, яка не перевищує 50 тисяч гривень.

 

 

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS