Новини
Кримінал

Як у Хмельницькому “штовхають” наркотики за допомогою месенджерів

Для реклами – написи на стінах будинків, а для розповсюдження – інтернет. Поліція вирахувала 23-річного хмельничанина, який “штовхав колеса” за допомогою месенджерів, створюючи там “закладки”. Правоохоронці під час слідчого експерименту виявили та вилучили 10 таких “закладок”.

Хмельничанин у такий спосіб збував і синтетитичні, і наркотики рослинного походження. Чоловіка затримали під час створення чергової “закладки”.

Виявляється, така схема існує декілька років. З достовірних джерел стало відомо, як це діє. Наркотики розкладаються містом. Ці локації фотографуються. Згодом, тим клієнтам, які цікавляться товаром у месенджері та здійснюють оплату, висилаються координати “схованки”. Бувають випадки, коли на них випадково натрапляють інші люди.

23-річному зловмиснику вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 307 – незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна. На період досудового розслідування суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту – повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS